Contact

Korting

Korting, het (tijdelijk) verlagen van de prijs op een product, dienst of onderdeel daarvan om het opnieuw aantrekkelijk te maken voor de consument. Korting wordt in vele verschillende gevallen toegepast, om een nieuw product aan te kondigen, om klantloyaliteit te stimuleren of om het terug in beeld te brengen. Korting is prettig en heeft voor zowel de klant als de verkoper een aantal belangrijke voordelen, maar het concept van korting is al oud.

Oud concept

Korting werd vroeger al toegepast als een middel om bekenden te belonen voor het gebruik maken van uw diensten. Het is al jarenlang een succesvol concept dat tot op de dag van vandaag enorm veel toegepast wordt. Zegeltjes en coupons uitknippen en inleveren bij de winkel is iets wat vroeger heel normaal was, dat kan ook online!  Door het gebruik van kortingscodes! Het is u vast wel eens opgevallen dat u bij het betaalproces van shops als hbscarcleaning of wijnpakketgeschenk.nl de mogelijkheid hebt een kortingscode te plaatsen. Hieronder leggen we uit hoe het werkt en wat er allemaal te halen is uit kortingscodes!

Kortingscodes

Het gebruik van kortingscodes is vergelijkbaar met het uitknippen van coupons die u vervolgens inlevert bij een winkel. Alleen knipt u de kortingscodes niet uit, maar zoekt u ze op. Dat kan via een zoekmachine, maar ook via websites die zich specialiseren in kortingcodes. Daar vind u een klein textregeltje zoals: KORTINGSCODE dat vult u vervolgens in op de webshop bij het vakje kortingscode. Het totaal bedrag zal dan verminderd worden met de waarde van de code.

Actie's

Kortingscodes kunnen allerlei waarden hebben. De meest bekende waarde is een korting op het totaalbedrag. Maar het kan andere waarden hebben, zoals Gratis verzending, gratis retourneren, of gratis installatie. De kracht van de kortingscodes zit hem in het feit dat ze stapelbaar zijn. Het zoeken en invoeren van meerdere kortingscodes kan dus van grote waarde zijn. Het levert dan bijvoorbeeld korting én gratis verzending op!